Thursday, February 5, 2009

ZOOM Malaysia

Jalan2 ke melaka menbuatkan aku mengimbau balik segala kenangan selama 3 tahun aku belajar di UiTM Melaka....
  • keseronokan
  • kedukaan
  • persahabatan
  • ranjau
semua bercampur baur dlm igtan aku sepanjang aku kembali ke negeri Hang Tuah ini...
actually aku ke melaka kali nie utk membuat asigment aku yg berkaitan dgn subjek tourism aku,sengaja memilih melaka sbgai tempat utk membuat kajian...sbb ape? sbb nk melepaskan rindu pda suasana melaka...byk produk pelancongan yg baru di negeri melaka nie,antara yg baru, Eye on Malaysia yg dulunyer di KL tasik titiwangsa,Menara Taming Sari,cruise menyusuri sungai melaka yg dah cantik jernih,n dataran pahlawan yg semakin gah mengalahkan Mahkota Prade....semua itu membuatkan aku nak balik ke negeri yg banyak bagi kenangan kepada aku...
mase buat asigment tuh aku,ctah,sya,wawa,aman,pika,farah,zie n ija menginap di satu kondo di A'Famosa resort(D'Savoy)....
eh jab2...aku rase ayat2 aku nie skema lah sket...
ermmm lantak ar...
btw aku nak cita satu kes semasa kiteorg nak naik Eye On Malaysia....kejadian tuh berlaku mase nak cari parking..mase nak cari parking nie,aku dlm kete sya,dalam kete tuh ade pika,aman n wawa termasuk lah aku n sya,then tgh cari parking kami nampak satu family nie nak masuk kereta,n nak balik,kebetulan kami betul2 depan kete pakcik tuh, so tggu lah dier kuar then kami nak parking,biler pakcik tuh dah kuar,tetibe je ade 0ne car nie datg dari arah bertentangan masuk ke parking yg baru dikosongkan oleh family tadi...ape lagi menyirap ar masing2 dalm kete tu maki hanum brader sorang nie...brader tuh bwk seorg pempuan xtau ar bini ke gf...then kami blah nak cari parking lain,then bile kami berlegar2 lagik kawasan tuh,kami lalu depan keta brader yg kuang hajar nieh,kami pun amik kesempatan maki lag barder nie,sya bukak tingkap kete,then jerit "agak2 ar ikut ar turn",then berader nie melawan...so biler tgk dier melawan balik,aku pun turunkan tingkap,maki, "hey sial kau diam"...then dier terdiam...biler nampak bini or gf dier ade kat sebelah aku maki lagik,aku cakp lagik wei akak,"ko mesti emnyesal dapat laki mcm mamat bodo tuh"...puas hati aku...wakkakakaka...then kami blah cari parking,biler dah dapat parking kami pun jalan ar ke eye on malaysia,mase jalan tuh,kami tgk brader tuh ade kat atas tembok tgk kete dier..takut kena calar gamaknyer...then kami jalan ar mcm biase n beli tiket eye on malaysia,sya n wawa xikut sbb sya gayat..wakakak(ek)...so sya nampak ar barder tuh n bini dier xjadik naik eye on malaysia sbb takut kete dier diape2kan..wkakaka tau takut..igt suke2 ker nak buli kami...please ar..do to other person lah...not us...padan muka mamat tuh..mesti gado besar dgn bini or gf dier mlm tuh...wkakakaka sbb xjadi nak naik eye on malaysia...bagi kami kalau org tuh baik dgn kami,kami layan org tuh baik2...kalu org tuh pijak kepala,kami pijak satu badan dier smpai mampos..wakkaka
opss kasrnyer bahasa aku.. ahh lantak ar manusia mcm tuh xleh bagi muka...cuba yg kena tuh pelancong asing? ape dirg fikir tentang org2 negara kita? mest bagi bad image kan?
so org2 mcm nie kena ajar...xde sivic minded...
so xnak celoteh panjang lagik...korang tgk ar gambar2 kami yg keseronokan disana(melaka)





1 comment:

Nazmir said...

bulan 12 hari tu aku ade gak pegi melake, brcuti dkat sane with all my family. kebetulan akak aku tinggal kat melake. rumah akak aku kat sg udang. so, we went to a'famosa water world, so melalui jalan uitm lendu tu. oh gosh, even aku sekejap je kat uitm, tapi perasaan lain sangat. hibe, rase sebak and everything. tu yg kejap je. so, ko yg 3 tahun, lagi lar ek, perasaan. mesti lagi feeling. umm, tuje. u take care urself eh. aku dah add as 'follewer' kat dashboard aku. hope u do the same. k~ daa