Monday, February 23, 2009

KAWAN......


Kawan

Kawan... apa erti sayang
Jika hati tak senang
Kawan... apa erti kasih
Jika kau tersalah pilih

Kau... pandai bercerita
Surat panjang berjela
Kita tak pernah bersua
Aku tak suka berncinta

Apakah ertinya ini
Mengganggu akal dan hati
Lupakan saja, lupakan diriku
Kita di bangku sekolah lagi...

Hei! Jangan buang masa
Dengan berkhayal saja
Kawan lihat masa depan
Masih jauh di hadapan

Hei! Jangan main api
Nanti membakar diri
Ilmu harus kita cari
Kelak kita takkan rugi


Kawan.......aku byk kawan....ape erti kawan pada aku?
dlm dunia nie kwn kadang2 memainkan peranan penting dlm hidup aku...sbb ape? sbb selain keluarga yg semmgnyer aku patut syg,kwn lah tempat aku meluahkan perasaan,kwn lah tempat aku bergembira,dgn kwn2 juga aku mengenal kehidupan yg sebenar..
actually aku tulis blog nie sbb aku kesal dgn sesetengah kwn aku yg aku anggap selama nie adalah seperti adik beradik aku tapi diorg x menganggap aku seperti aku anggap diaorg pada aku...makin aku kenal kwn2 aku makin aku tahu true colour diorg...aku xfaham kenapa diorg mesti bersikap mcm tuh...mungkin sbb diorg rase diorg nie hot n jadi rebutan semua org or maybe diorg rase malu untuk berkawan dgn aku...pada aku aku xkesah untuk berkwn dgn sape2 sahaja even org tuh cacat(wlupun ade sorang kwn aku tuh kalu aku cacat dier xnak kwn dgn aku atas alasan nnti dier akan gelakkan aku sepanjang mase wakakkaka hampeh kau ctah,tapi aku syg ko ctah sampai biler2..)...bagi aku kwn nie biar lah byk sbb ape,sbb kite leh tau pelbagai ragam manusia bile kite berkwn...aku xreti nak jadi kera sumbang yg sombong xreti berkwn...
Aku sbnrnyer kesal dgn bebrape org kwn aku yg agak rapat dgn aku,bukan ape...kwn ke kalu depan kite punya lah baik,layan kite mcm kite lah kwn terrapat dier,berbual mcm xde ape2 yg berlaku,padahal dlm hati diorg sgt mendendami aku,sgt busuk memandang aku...pasal ape?? entah aku xtau...aku nie jenis str8 foward je ckp kalu aku xberkenan,its better than ckp2 belakang kan..aku bukan nak korang igt aku sepanjang mase,tapi kadang2 tu agak2 ar nak bagi alasan tuh,kate xleh tapi tup2 buat gak perbuatan tuh...ape kes...??
bagi lah mcm2 alasan pada aku sbb nak menutup kesilapan sendiri,dok canang sana sini yg aku nie puaka,hati busuk n so on....tapi ade aku dok canang pasal hal korang? xde kan...so aku ke yg puaka? aku ke yg busuk hati? plz ar...kate profesional dlm pelbagai hal,tapi bile kena sound dgn aku,terasa hati,kate je dah kenal lama aku tapi bile kena mcm tuh sentap xsudah,ungkit plak kisah2 zaman2 jahilliah dulu..ape nieh...kalu nak ikutkan aku yg patut tersa hati,aku yg patut buat korang..tapi aku xnak sbb aku rase aku dah lama berkwn dgn korang,n no big deal lah nak maki2 aku pun....aku kalu menghanjengkn korang pun time tuh je,then no heart feeling...tapi korang...hahahhaha lawak plak aku rase bile ade kwn2 jenis mcm nie...pada aku kan kalu aku jahat sgt,kalu aku nie busuk hati sgt tuhan lama dah bagi balasan...tapi tuhan tu maha ADIL... ade tuh bile kuar sama,hah jarak nak berjalan dgn aku tuh berbatu2 jauhnyer..sbb ape? sbb malu sbnrnyer tapi sbb xde kwn2 lain yg nak kuar sama dgn dier terpakse lah kuar dgn aku...hampeh xhampeh tuh??ade tuh konon nyer biler berkwn dgn org2 hot tuh dier pun hot same...hahahah..xde makne nyer...korang rase korang hot sgt kan,bleh dapat ape jua yg korang impikan dlm idup,korang rase korang berbakat sgt sampai bleh dapat ape yg korang nak,tapi lagi sekali aku nak tulis TUHAN tu MAHA ADIL...pasai tu lah korang xdapat ape yg korang impikan selama nie...gie lah cuba byk kali tapi hasilnyer tetap sama korang xdapat2 gak ape yg korang impikan...sbb ape? sbb tuhan nak tunjukkan kat korang yg korang yg bersalah sbnrnyer....xpe aku bagi korang gelaran...bukan HOT tapi HIT...(HITam nyer hati korang)aku ikhlas berkwn dgn korang tapi korang berkwn dgn aku waktu nak bergembira je...waktu berseday korang ade?? kalu ade pun sbb mase tuh korang ade dgn aku..kalu x ade korang nak tnya ? hahahaha
xpe...aku ade kwn2 lain yg aku rase wlupun diorg xcantik,xhensem.xhot tapi hati diorg cukup bersih n xbusuk..aku cukup2 hargai kwn2 mcm tuh...kwn2 tu lah yg byk sgt2 tolong aku..terima kasih ye kwn2...
ermmm jadi sape2 lepas nie ade kwn2 yg mcm aku ade nie,sila lah tinggalkan awal2...supaya xterasa hati dgn kelakuan kwn2 mcm tuh..hampeh...
for now...aku dah xkesah korang nak igt aku atau x....sbb aku lepas nie,aku akan buat hal mcm biase...n jangan plak korang nak terasa hati dgn aku kalu aku xajak korang dlm pelbagai hal...sorry lah dah jenuh lah nak layan manusia2 yg hipokrit mcm nieh...sbb aku xrugi ape2 pun xberkwn dgn korang n xrugi ape2 pun kalu korang xnak berkwn dgn aku..cuma aku sedey sbb aku ade kwn2 mcm tuh...kalu aku nak maki korang pun xguna sbb aku bukan jenis maki hamun...aku str8 foward je plus aku bukan ckp2 belakang...xpuas hati ckp...
so moral of the story
AKU SYG SGT2 KWN2 YG XPERNAH NAK HIPOKRIT DGN AKU....
(eh bleh ke moral of story aku nie??? hahahah)

9 comments:

daniel sebastian said...

weh.........
sgt sgt la "laha" kan post ko nie...
apehal ko nie?
mcm nk cari gaduh jer...
xbaik mcm nie...
baik simpan di hati jer...
jd mcm aku "ibarat lilin membakar diri"
buatlah ape kwn kwn aku nk buat...
ade aku heran..???
xde maknanya....
hahahhahaha....
anyway tq la brtrus trang...
at least aku tau ape yg ko nk dlm persahabatan...
"friendship never end"

Shitah said...

OIt...nama aku pown msk skali....?? hahahaha.... i lap u too until forever n ever lah...hahaha....cam knl jew sape yg ko geram nie..hehehehe....

daniel sebastian said...

sape ek ctah?
aku ke?
ko kenal aku x nie?
hahahhaha....

FENDY NOAH said...

wakakakakka....im just give dam shit to those who really dont noe what friendship for....for those yg terasa it mean ade wat salah ar tuh...wkakakakakakak...ape2 no komen..aku xletak pun name sape2 dlm nie...just being honest to all people....hahahhahaha...lain2 no komen....

Nazmir said...

nape sedey jer? jgn gtew! at least ko berkawan dgn kak ziana & kak ning? aku? ape je? cite cket... balik2 kak hanisah maaris (name kapir alanis morissette), kak mariah karem (name kapir mariah carey) dll. heh. nape tibe2 aku ting tong? sume sbb ko! ye sbb ko! heh!

*tibe-tibe*

motif?

gtew..

sorri.. saje nak hiburkan hati ko yang lara dan laha tew.. eh betul ke aku neh? eh whatever lar. hopefully ko jgn jadik mcm aku, hot je. khelaz taw. ko? gtew tibe2 sekali lagi. ahaks!

FENDY NOAH said...

wakakakakak...amir ko mmg giler

princess ida said...

msti jal kan tu?mmg la jal ni..mmg jahat..die mmg musuh dlm cormforter..ckp die semua xleh pakai..huhuhh..maap abg jal..
nape ni awk?sabau k..itulah asam garam brkawan..

FENDY NOAH said...

ermmm biar lah menjadi rahsia dlm hati sape yg terlibat tuh...tulah asam garam berkwn kan...tapi kalu byk sgt garam tuh yg jadi mcm2 tuh....

riezzualieza said...

kesian....x elok tu.