Wednesday, February 18, 2009

Geng-Pengembaraan bermula feat UPIN n IPIN



TRAILER



Smlm aku gie tgk filem yg dapat review yg cukup baik dari wartawan n org ramai....semua ckp filem animasi 3d nie sungguh best n menarik untuk ditonton...kenape ek???
so aku gie lah tgk cite nie dgn my buddy farah,ctah,zie n ija...kiteorg amik tiket pukul 5 ptg bertempat di TGV bukit Raja...aku sgt2 lah xsbr nak tgk cite nie mengalahkan kanak2 yg beratur sama nak masuk panggung tgk cite nie....hehehehhe...lantak lah ape org nak kate...as long aku nak tgk gak adik beradik kembar yg leh tahan tingtongnyer dlm cite nie..dah lah somelll... byk ckp plak tuh...wakakaakawkakwa...
ok tentang cite nie?..ermmmm pada aku cite yg besh dulu ek...hehhehe...
*YANG BESH*
Upin Ipin- sbb 2 watak nie lah yg org nak tgk sgt cite nieh...
Animasi 3D- mantap n penggunaa warna yg berwarna warni boleh membuatkan org teruja nak terus tgk filem nie....cantik sgt sematografi filem nie...ketelitian setiap objek n watak dlm cite nie samapi kedut2 muka tok dalang n opah jelas nampak...hehehheheh...
Cerita-jalan cerita yg menarik mengisarkan tentang org2 kg "malaysia",kekeluargaan,persahabatan yg tiada batasnyer(sampai aku nagis bile opet n berpisah dgn kwn2nyer),sikap org2 melayu yg suka jadi follower bangsa lain (contoh watak salleh aka sally aka silly)..
Watak- watak2 dlm cerita niie semua besh2...terutama watak upin ipin lah...

*YANG XBESH*
ade babak dlm cerita nie mcm meleret jerk aku rase...tibe2 je rase bosan dlm panggung...xtau nape...babak2 di pertghan cerita kowt yg meleret...selain tuh jugak aku xpuas hati plak dlm cite nie xde watak2 yg boleh membuatkan kite lagi ketawa mcm watak ehsan,fizi,jarjit,mail n meimei...aku terasa sgt kekurangan cite geng nie bile xde watak2 diorg...sbb ape? sbb dah biase tgk upin ipin dgn diorg nie semua...cuba byngkan kalu dlm cite Geng nie ade diorg semua..sure menarik terutama masa kena keja binatang2 tuh...seronoknyer...hehehhehe...tgk mcm bwh nie seronoknyer....


ermm tu je lah kowt yg aku rase nak komen sal cite GENG:PENGEMBARAAN BERMULA.....feat UPIN IPIN...aku nie bukan bagus sgt pun dlm hal2 komen2 nie...but nie pandangan aku jerk...hehehhe....

4 comments:

princess ida said...

org stuju ngn awk..mmg best cite ni..tp xbyk sgt watak upin ipin yg kelakau sgt2..mcm dlm tv dulu kelakau giler..xbyk pun die ckap btol,btol,btol..ksah ayam goreng pun xde..hehehe..

Nazmir said...

nice comment. aku suke kalo di sebalik pujian, ade sket catatan pandangan. as a human, kite jgn jadi totok sangat. mentang2 dah suke, sume nak kate sedap. bende yg merapu pun nak kate best. aku tak tgk lagi cite ni lagi. and honestly and aku bukan eksyen, aku tak tau pun kewujudan cite neh kat tv sebelum ni. and my nieces yg bgtau kat aku pasal bende2 ni sume. actually aku dah serik dgn cite melayu. bukan aku nak hine. tgk tu tgk. cumenye kalo nak tgk kat pawagam, i think i dun think so. better beli dvd je. and aku tertarik & ade copy paste statement ko tu; "sikap org2 melayu yg suka jadi follower bangsa lain (contoh watak salleh aka sally aka silly)". actually bende ni mmg perkare biase terjadi kat m'sia neh. ape lagi aku nak merapu? tuje kot. ok.

FENDY NOAH said...

tq rakan2...btk kate amir...selalu kite bende dah suka xyg xbesh pun tutup sebelah mata...sbb maybe nak nampak cool bagi komentar mcm tuh kowt...wakakakka...ermmm ape2 pun cite best tapi ade kekurangan sket..like my tagline Be Yourself..so aku jadi diri sendir in all my statement here....no hipocritism...

daniel sebastian said...

ermmm ske x org dh follow blog awk???
huhuhu...
xde maknanya noks...
ermmmm....bestnye dh tgk upin ipin...
nk download la nnt kt limewire...
huhuhuh....