Thursday, March 19, 2009

Tanjung Piai- Jalan2 sambil buat Thesis

(Gambar nie xde kena mengena dgn T.Piai...) gambar nie mase singgah Matta Fair sblm balik Pontian..hahahahhahaha
Mercu tanda Tanjung Piai

Globe Dunia(Globe nie hanya ade di Penghujung Benua Asia tau..)

Tgk Bukti aku dimana....

Aku n ANIE

Suka Ayat tu...(anie dipakse posing as pelawat)

Nie kat Jetty(nampak x kapal2 besar?dlm pix kecik jelah nmpak...yg arrow2 tu menunjukkn dimana arah Bandar2 Utama Dunia)

Hehehhehe
pada hari selasa lepas aku gie tanjaung piai,aku gie amik gambar2 n nak kumpul kan maklumat utk thesis aku for this sem...padahal habuk pun aku xbuat lagik..hahahhaha.
Tanjung Piai nie terletak di penghujung benua Asia di Negeri Johor darul takzim di daerah Pontian,di mane tempat aku membesar selama nie..hahahhaha...
kalu korang nak tau,dari zaman diploma kalu kena wat keje asigment individual aku akan pilih Tanjung Piai sebagai subjek utama..hahahha..nape ek?? sbb tempat nie aku dah biase...hahhaha...aku suka lepak dgn kwn2 baik aku kat sini...xtau nape...sbb byk beruk yg leh main kejar2 kowt kat situ..hahahhaha...
Kali nie aku gie berdua je dgn my best fren Hanizah...aku pggil dier Ani jerk...hehhehe...selalu kiteorg akan gie ber4 dolu2 berlima,since ade sorang geng tu dah ilang igatan terhadap kiteorg so selalu gie ber4 jer...aku,Nadiah,Anim n Ani...hahahahha...
aku berjanji dgn dier nak gie kul seploh..last2 kul 11 baru gerak..sbb dier lambat bangun..hahahhaha...
mase gie byk gak bende yg kiteorg bualkan...
then sampai je sana aku ape lagi snap2 ar gambar...tapi kali nie beruk2 agak pemalu nak kuar mengakau kami,maybe sbb berdua jerk...xbest dier kate nak kaco..wkakakaka...
lama gak kiteorg kat sana...dok bual,amik gambar..Tanjung Piai nie byk Flora Fauna yg bleh kite tgk....Tempat nie dah di wartakan oleh Ramsar(badan yg bertanggungjawap menjaga alam sekitar)sbgai WETLAND....kalu nak tau ape tuh wetland segeralah cari di internet...hahahaha...
kalu korang gie pun best....
then lepas puas kat sana...kiteprg decide nak jumpe Anim..dier dah jadi cikgu skrg..so dier ade camping pengakap dak2 sekolah dier,so aku sbgai Pengakap Raja...aku dtg lah tgk2 mane2 yg patut..hehehehe...then lepas jumpe anim gelak2...aku n ani pun balik umah...sblm balik ani sempat test baju uniform nurse dier...dier xlamalagi bakal Cik Misi...hehehehe...
aduh ramai kwn2 aku dah keje..hehehhee...aku xlama lagi akan menyusul...hahahha....
ok enjoy jelah gambar2 ek...

8 comments:

wA said...

Rudy! Rindunya kat tanjung piai. Iolz pegi dulu sebab BTN yew! Siap operasi burung hantu hanj bagai. Seb baik la i Ratu Sakit so dapat excuse tak perlu la meredah hutan bagai. Anyway, kenangan sangat bila tgok the pix!

FENDY NOAH said...

hehehhehe.....
besh kan tanjung piai....
aku gie selalu jerk dgn kwn2 ..heheheh

hafizzuan said...

teringin gila gakz nak g tanjung piai ni..xp xpe..tunggu satu hari nti..

FENDY NOAH said...

im going to go home next week...sape2 nak gie jom...hahahhahaha

princess ida said...
This comment has been removed by the author.
princess ida said...

cantiknye..nk g gak la nnt,,jom g same2..igtkan tu alang,bile tgk blik bukan..

daniel sebastian said...

wah balik kg halamn ker?
patut sunyi jer tanpa berita..
cume msg pasal tanya kesihatan boyam je ari tu kan..
CARING SGT...
ehhemmm...pahammm...

FENDY NOAH said...

hahahaha...ape yg ko faham jal.....
chip n rafeq yg tanya...aku jaust tanyakan kat ko jerk....