Tuesday, March 3, 2009

Lust@Nafsu@Serakah(18sx)


Hehehhehehehe
actually aku xde idea nak update blog aku nie...walaupun xramai pembaca tapi respon kwn2 sendiri lagi besh dari ramai pembaca...hehehhehehe..aku berYM dgn sesorg,dari situ aku dapat idea nak buat posting nie...hahahahha Biol kan....
kali nie aku nak ckp2 pasal tajuk di atas nie....NAFSU....seperti yg kite tau tuhan jadikan pempuan dgn 9 nafsu n Lelaki dgn satu nafsu,....tapi nape lelaki kebyknnyer xsapat kawal nafsu dier yg satu nie...sbb ape??/ entah lah...kadang2 aku pelik dgn org nie...nafsunyer berbeza2....ade yg suka dgn indian,malay or chinese....nape ek??? Selera masing2 kan....aku ade kwn yg xkesah utk ber'sama2' dgn sape2 sahaja...xkire ape jenis bangse pun...semua dier balun...ape kes?? nak wat rekod peribadi ker?? ade yg memilih....tapi xsalah memilihkan? kite nak wat yg terbaik utk semua pihak... ade tuh keliru dgn diri sendiri bile dilanda cinta...berubah utk kebaikan katenyer...wakkakaka...tapi betul gak berubah utk kebaikan xsalah...as long kite tau kemampuan diri sendiri...tapi ade gak kwn2 aku yg keliru dgn kehendak diri sendiri....xtau nak wat pilihan yg mane satu...hingga sanggup tukar orentation di sbbkan terikut2 dgn keadaan sekeliling....nape jadi mcm tuh...semua disbbkan nafsu....bile nafsu dah mengawal akal...haram ar nak ikut pemikiran yg diikutkan kate nafsu....
ermmm ade yg suka yg berperangai budak2....sbb ape?? maybe sbb dier rase diri dier berusia lebeih sket n ade 'kuasa' tu yg suka budak2...sbb senang nak kawal katenyer..wkakakaka...
bagi aku nafsu nie bleh dikawal dgn otak...kalu kite rase kite nak kwl nafsu kite tuh senang je...kuasa otak lagi kuat dari segala2nyer....
aku actually nak gak kenal dgn sorang makhluk tuhan nie....tapi bile aku berbual2 dgn dier thru Ym...aku rase dier jenis yg xleh nak kawal....aku takut nnti bile dah kapel dgn dier,dier akan curang...sbb ape?? sbb dari ape yg dier tulis dlm ym tu kadang2 bleh jadi kayu pengukur pemikiran dier..atas desakan nafsu org bleh jadi kurang waras...nape ek....??? ermmm....
aku seorg yg setia....tapi mmpu ke dier menjadi setia mcm aku??? entah lah mcm xleh je...sbb kalu dier depan mata selalu xpe...bleh tgk2 kan...tapi dier xkan nak selalu dgn aku kan...entah lah aku xtau nak ckp...aku kdng2 xfhm ar org2 mcm nie....maybe ilmu didada xckup lagi kowt tu sbb aku xfahm2 diorg nie nape jadi mcm tuh...wakkakaka....
ermmmm........agak2 lah dier leh ker jadi yg terbaik utk aku??? wakkakakaka....Entah lah....
ape2 pun BE YOURSELF

12 comments:

hafizzuan said...

warghh..posts ni berdasarkan apa yg berlaku di geng laha..sgt bermakna wakakaka

mYpRecious said...

Cinta itu bukan atas dasar nafsu semata2..
Cinta itu adelah satu perasaan menyayangi dan vice versa..

Kalau cinta itu adelah nafsu, manusia takkan puas dgn satu cinta..

just my 2 cents..

:p

chill..

FENDY NOAH said...

yup betul tuh my precious...wakakakakka.....
aku tulis berdasar kan pengalaman sendiri...tiada niat utk menyentuh peribadi seseorg...hgehhehehheh...sekadar komentar dari aaku je...wakakakka

it's all about me said...

for me...

love is lust...
lust is love...

leh tak ???
hehehehe... ;o

FENDY NOAH said...

wakakakakkaka...gc betul3.....hahahahhaha

daniel sebastian said...

barua...
ko ape yg org ckp sume ko kata btol...
ko plak mcm dh xde pendirian plak aku tgk...
hehehehe...
for me...
love is nothing...
lust is everything...
erm by the way, agak sentap membaca post ko nie...
walaupun nan adoo...

FENDY NOAH said...

ape lak xde pendiraian.....
semua pandangan org kite kena amik kira....persektif yg berbeza...dari situ kite leh tau org macm mane...wakkakaka...
aku terima je pendapat org...lagi satu...xsemestinya ape yg aku post nie realted dgn kowang... aslong aku xmention ur name dah ok...aku ckp berdasarkn pengalamn ...wakakakaka

Nazmir said...

nape ek ko jd mcm neh? ko nak masok nerake? nak ikot jal? gtew tibe2. sentap tak? jgn la gtew! sebab blsn kat dlm nerake lg sentap nok! eh. ape aku merepek neh? heh!

Nazmir said...

wajahmu yg di atas itu ayu je. tp aku tau, tu sume plastek. jd lah mcm aku; ade cahaye ke tak, ttp ayu. santek. menawan. gebu. ratu(?). huh. jeles tak? tak payah jawab! aku dah tau jawapan nye! aku benci ko nok!

*tibe2*

princess ida said...

awk..org lak suke arab2..hehhehe
nk anak muke comel..huhuuhh..g le nsihatkan kwn2 awk yg trlalu ikutkan nafsu tu yek..chaiyok2!!!

Anonymous said...

biarlah dia menentukan apa yg dia nak jadi..keliru?celaru? itu bukan hak kita nak tentukan..dokan jer moga pap yg dia pilih tu betul dan tepat utk diri dia....sbb kadang2 bila kita terlalu..menceritakan sesuatu tentang org last2 terpalit kat muka sendiri...apa kes..kes nya hang pikiaq sendiri...

FENDY NOAH said...

hahahahhaa....aku xde mention mane2 name pun dlm hal nie..akujust suka2 bagi pandangan...so xde sbb aku nak terasa ape2 pun...plus yhis is my blog...suka ar nak tulis ape...wakakakaka